През май 57.5% от анкетираните смятат да предложат на своите клиенти

...
През май 57.5% от анкетираните смятат да предложат на своите клиенти
Коментари Харесай

Хотелиерите готови на сериозни отстъпки

През май 57.5% от интервюираните смятат да предложат на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации, 65.6% имат желание да понижат цената на пакет услуги, а 49.4% - на нощувката.

Това покават данните от последното изследване на Национален статистически институт, направено измежду шефовете на местата за настаняване с цел събиране на точна и навременна информация за положението и развиването на техния бизнес по време на изключителното състояние.

По отношение на наетия персонал 29.6% от ръководителите са подхванали като мярка " неплатен отпуск ", следвана от " освобождаване/съкращаване " - 22.4%, и " 60/40 " - 22.1%.

От " заплатен отпуск " са се възползвали 20.4% от мениджърите, а 11.3% са приложили " отдалечена форма на работа " или " понижаване на възнагражденията на личния състав ".

В кратковременен проект (през идващия един месец) 48.8% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат " до 50% " от разноските за активността със лични средства, 35.3% - няма да могат да се оправят сами, а 15.5% от интервюираните показват, че ще съумеят " до 100% ",

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен план през май 63.8% от ръководителите на местата за настаняване считат да продължат да работят въпреки и с понижен размер, 16.8% чакат краткотрайно да преустановят активността си, 15.9% чакат да продължат активността си, както преди изключителното състояние и едвам 2.2% предвиждат да я прекратят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР